Når Gud føles langt borte

Går jeg mot øst, er han ikke der,
går jeg mot vest, merker jeg ham ikke.
Arbeider han i nord, vet jeg det ikke,
og snur han mot sør, ser jeg det ikke.
Men han kjenner den veien jeg fulgte.
Prøver han meg, kommer jeg ut som gull.
(Job 23:8-10)

Gud hvor er du? Jeg sliter med å tro at du er med meg… Uansett hvor jeg vender meg er det håpløshet og fortvilelse. Jeg roper ut til deg om natten, men du svarer ikke. Jeg ser etter deg i ordet, men ordene føles tomme. Jeg lytter etter deg i menneskers tale, men hvor er du? Jeg føler meg alene, forlatt av deg. Jeg trenger deg mer enn noen gang, hvor er du i min fortvilelse og smerte? Hører du meg ikke? Ser du meg ikke? Bryr du deg ikke?

Jeg liker ærligheten i hva Job sier i de versene jeg startet med, det er ikke noe forfinet utgave av hva han opplever, det er rett fra levra. Job sier rett ut at han merker ikke Gud er med han i hva han opplever, uansett hvor han snur og vender seg føler han Gud er borte. Og det er det mange av oss som kan kjenne oss igjen i, vi har gått gjennom tunge tider og vi har opplevd at Gud har tatt oss ut i større frihet og glede. Så er det noen er der nå, og det er de jeg først og fremst skriver til. Du som kjenner deg igjen i første avsnitt, disse ordene er til deg: Du er ikke alene. Kanskje føler du som Job at Gud ikke er der, men det er en følelse og ikke en sannhet. Gud er med deg. Kanskje er han stille for nå, men han er med deg.

Versene ender så fint som bare et menneske med en klippefast tro på Gud kan si det. Gud kjenner min vei og mitt hjerte, og skulle han prøve meg SÅ VIL JEG komme ut som gull. Job sliter ikke med å si det som det er, men han er også nøye med å si: Selv om jeg føler det slik her og nå, så vet jeg dette: Gud er trofast og han vil ta meg gjennom dette, jeg vil komme ut av dette sterkere og bedre, fordi Gud i sin nåde vil ta meg gjennom.

Om ting er vanskelig nå og du føler Gud ikke svarer på dine bønner og dine rop, ikke la det få deg til å tvile på hans kjærlighet og tilstedeværelse. Gud er der, om du føler det eller ikke. Han er like god som alltid, selv om ditt liv her og nå er tøft. Gud er den samme og hans kjærlighet til deg uforanderlig. Guds stillhet er sjeldent tegn på at han er sint eller misfornøyd, det er oftest en tid der vår tro prøves, renses og forfines.

Gud er god, trofast og tilstede, om du føler det eller ikke.
Velg å tro Guds Ord som sant, du vil komme ut av denne prøvelsens tid som gull.

4 tanker om “Når Gud føles langt borte

  1. Tilbaketråkk: Jeg er redd Gud… – med Gud i hverdagen

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s