Å gjøre noe ekstra

Noen ganger når man leser Bibelen kan man sitte igjen med veldig rare spørsmål. I går kveld satt jeg der og lurte på: Hvor mye drikker egentlig en kamel?

Jo, du leste riktig, det var det jeg lurte på mens jeg leste historien om da Abraham sendte den eldste tjeneren sin for å finne ei kone til Isak i fedrelandet sitt (1. Mos. kap 24). Det har seg slik ser du, tjeneren reiste avgårde med ti kameler som var lasset opp med litt av hvert. Når han kommer til Abraham sitt fedreland slår han seg ned ved en bønn og ber til Gud om at den jenta som ikke bare gir han vann å drikke når han spør, men også sier at hun skal gi kamelene å drikke, henne må det være. Det går ikke lange tida før den vakre Rebekka dukker opp og når tjeneren spør om noe å drikke, så senker hun ned krukka så han kan få drikke seg utørst, og så sier hun at hun skal finne vann til kamelene også.

Og husk, denne herremannen reiste ikke på tur med bare en kamel, men ti, så derfor spørsmålet: Hvor mye kan en kamel drikke?

Svaret er: Over 100 liter, og kjære vene, han hadde ti kameler!!!

Rebekka må ha slitt seg helt ut på å springe opp og ned med vannkrukka for å hente vann. Ikke bare var det tungt å løfte og bære, men tenk alle de turene ned og opp trappa for å fylle og tømme krukka! Det kan ikke ha vært få turer den unge jenta måtte ha tatt og jeg kan tenke meg at hun ble bare mer og mer rødsprengt i ansiktet, svett over det hele og ganske så pjuskete. Men hun gav seg visst ikke før kamelene hadde fått sitt.

Og her er poenget mitt: For et forbilde hun er i å ikke bare gjøre litt ekstra for en fremmed, hun gikk virkelig mange mil ekstra den ungjenta her!

Vi har ikke vondt av å strekke oss langt for å hjelpe andre. Vi skal ikke gi oss til fattigmenn, men det er ikke det historien med Rebekka viser, den viser at når det er innen vår rekkevidde å hjelpe, så gjør man det- selv om det koster svette og ender opp med pjuskete utseende.

Historien utvikler seg slik at Rebekka sier ja til giftemålet som hun tilbys og hun høster mye godt ut av det, men det var ikke derfor hun hjalp. Hun hjalp ikke for å få noe igjen. Hun hjalp fordi hun hadde et stort hjerte, hun hjalp utav godhet og barmhjertighet, hun strakk seg for å vise omsorg mot en fremmed, hun gjorde mer enn bare litt ekstra fordi det var det rette å gjøre.

Hva med oss? Er vi villige til å strekke oss langt for å hjelpe noen som har behov for det? Eller hjelper vi kun når det koster og krever lite…

Fredens Gud, han som i kraft av en evig pakts blod førte den store hyrden for sauene, vår Herre Jesus Kristus, opp fra de døde, han utruste dere med alt godt, så dere gjør hans vilje. Ja, måtte han ved Jesus Kristus skape i oss det som er godt i hans øyne. Ham være ære i all evighet! Amen.  (Heb. 13:20-21)

2 tanker om “Å gjøre noe ekstra

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s