Gud svikter ikke

Det er løgn at Gud ikke hører, at Den veldige ikke ser. Selv når du sier at du ikke ser ham, ser han din sak. Bare vent på ham! (Job 35:13-14)

Gud er uforanderlig, han er og blir den samme til evig tid. Det betyr at hans karakter ikke forandrer seg, ei heller dagshumøret. Når Gud sier han er trofast, så er han trofast, alltid. Når han sier han ikke vil svikte oss, så vil han aldri svikte oss.

Mens vi lar oss styre av følelser, omstendigheter og egne formeninger om hva som skjer, så påvirker ikke dette Gud. Gud vet alltid hva som er best, han har alle i sin tanke og ordner til det beste for alle. Mens jeg er opptatt av min lille bit i verden, holder Gud hele verden i sin hånd og han har omsorg og oversikten over alt og alle.

Noen ganger er vi ikke helt fornøyde med at Gud velger å gjøre ting annerledes enn vi mener det bør løses, men Gud er Gud og han vet best, både for den enkelte og for helheten.

Du forstår ikke hvorfor Gud ikke griper inn og forandrer på ting slik at de blir slik du vil ha dem, men Gud har en større plan enn du klarer å se- både for ditt liv og for de rundt deg. Kanskje er tiden for ditt gjennombrudd snart her, kanskje har du fortsatt et lite stykke vei igjen å gå, uansett: Gud vil ikke svikte deg.

Gud ser din sak og han har fremtid og håp for deg. Han vil deg godt, men hva vi mener er godt og hva Gud ser er godt er nødvendigvis ikke alltid det samme. Og hva som er godt er heller ikke alltid Guds beste for oss.

Tvil, frustrasjon og forvirring holder på å fange deg inn. Det er løgner som har blitt skutt mot dine tanker som du må gå i mot, det er motløshet som banker på hjertet som du må vise bort og det er tvil som vil drepe troen din. Djevelen vil få deg så trykket ned at du gir opp å tro at Gud virkelig ser deg, elsker deg og vil hjelpe deg, men husk hvem er hvem. Djevelen kommer for å myrde, stjele og ødelegge, mens Jesus kom med liv og overflod (Joh. 10:10).

Minn deg selv på sannhetene om at :
Gud vil aldri svikte deg,
Han er alltid trofast.
Hans kjærlighet til deg er evig
Hans nåde tar ikke slutt.

For Herren elsker det som er rett, sine trofaste vil han ikke forlate. De blir bevart til evig tid, (Sal. 37:28abc)

4 tanker om “Gud svikter ikke

  1. Takk gode du. Djevelen skyter stadig sine piler mot mitt sinn. Pilene hans får meg alltid til å føle meg til bry for andre, at jeg snakker for mye, har sagt ting feil, at jeg skal gi opp planer jeg har om å gjøre ting som er tenkt å være med å peke på Jesus. Han marginaliserer meg. Det føles som om målet er at jeg skal bli handlingslammet. Ikke spre Guds ord, ikke Guds godhet, ikke ta opp umoral og stikke kritiske spørsmål til ting som foregår.

    Jeg har akkurat begynt å kjenne igjen mønsteret. Han angriper meg der jeg er svakest.

    Liker

  2. Så fint du skriver…og så sant. En mann sa det og så fint, «Vil du se fjellet og gruble på hvordan du skal komme deg over det eller rundt det….eller vil du overlate til Gud å finne løsningen og bare se for deg at han lager en flat fin mark hvor du kan gå ?» Syns det var så fint sagt, og så enkelt når man likevel ikke finner en løsning selv – så slipp taket og la Gud finne løsningen 🙂

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s