Gud vil gjøre seg kjent for deg

Gud er trofast, han som har kalt dere til fellesskap med sin Sønn, Jesus Kristus, vår Herre. (1. Kor. 1:9)

Gud har kalt oss til fellesskap med seg selv og han vil gjøre seg kjent for oss hvis vi virkelig vil. Men en av årsakene til at vi ikke kjenner Gud så godt som vi ønsker, er at vi ikke bruker tid med ham. Vi pleier alt for sjeldent vårt personlige forhold til Gud, og derfor er det ofte avstand mellom oss også. Bibelen sier gjentatte ganger at kommer vi nær til Gud vil han komme nær til oss. Gud lengter etter det nære, intime fellesskapet med alle sine barn, men det er vi som bestemmer om vi vil.

Utvikling i troslivet henger sammen med dypere kjenneskap om Gud, og vårt hjerteforhold til Jesus henger sammen med hvor mye tid vi bruker på det. Hvis vi bare svinger innom med en ønskeliste og hjelp meg liste, vil vi aldri komme inn i det nære fellesskapet. Vi trenger å sette oss ned og fokusere oppmerksomheten vår mot Gud og på Gud, vi trenger tid til å lese, tid til å be, tid til å være stille, og vi må velge og prioritere dette selv. Vi må briuke tid på å finne ut mer om hvem Gud er.

Gud ønsker å gjøre seg selv kjent for oss, men vi må selv velge om vi vil og vi må prioritere det inn i våre hverdagsliv. Det burde være slik at den eneste tingen vi ikke kan klare oss uten er tid med Gud. Nå er det slik at det er hundrevis av ting som prøver å fange vår oppmerksomhet og få oss til å vende blikket bort fra Gud, men vi må ta kontroll over dette. De færreste ting som prøver å fange vårt oppmerksomhet og stjele vår tid er viktige, så er vi vise velgfer vi å prioritere tid med Gud, til å bli bedre kjent, til å prise ham, til å være i fellesskap med ham. Det å forsømme fellesskapet med Gud er skadelig for oss fordi vi trenger Guds nåde, omsorg, hjelp og styrke hver dag.

Bibelen er tydelig på at Gud vil gjøre seg kjent for oss og at hva det hele avhenger av er hvor bestemte og pågående vi er etter å bli kjent med ham. Fellesskap med Gud er ikke en plikt, det er en hellig stund- mellom far og barn, mellom Gud og menneske, mellom to som elsker hverandre- en hellig stund som får tid og rom, næring og varme, til å utvikle seg enda dypere og sterkere. Gud vil, vil vi?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s