Del ord som varmer

Vi skal glede oss med de glade og gråte med de som gråter, men vi treffer ikke alltid helt blink når det gjelder det. Det er vanskelig å balansere oppmuntring og påminnelser når vi har med mennesker som sliter å gjøre. Jeg sa til ei for litt siden at på mine tunge dager trenger jeg ikke å bli minnet om hva jeg har sagt på mine gode, jeg trenger forståelse og omsorg. Hva jeg har sagt er like riktig, det er bare det at det bringer ikke godt med seg inn i den gitte situasjonen.

Det har vært noen dager der jeg har kunnet begynne å fyre med ei gang jeg stod opp etter formiddagshvilen, men tirsdag kom jeg ut i stua og ble slått av varmen som stod mot meg og tenkte at i dag trenger vi ikke fyre før utpå kvelden. Sola hadde tittet fram fra skyene og den hadde varmet opp flere grader.

Ordet oppmuntring kom for meg etter som dagen gikk videre og jeg har tenkt på det i sammenheng med varm stue, vedforbruk og det å oppleve tunge perioder (ja jeg vet jeg tenker merkelig 😉 ). Denne dagen kommer jeg ikke til å bruke en kvart sekk med ved ei gang, mens gårsdagen som var kald krevde hvertfall en halv. I dag vil hva jeg ha vare lenger enn hva det gjorde i går.

Når mennesker ikke prøver å dele glede med den som gråter, men heller deler deres tårer gjennom å høre og å gi oppmuntringer er det noe av det samme som skjer. Mennesker som sliter pga tunge tider og prøvelser har en begrenset mengde energi og styrke som de kan bruke på å komme igjennom utfordringene med, men når andre viser omsorg og gir oppmuntringer, så gir det varme og styrke til sjela. De får styrke fra den andres varme og de trenger ikke bruke like mye krefter og energi på å bare komme igjennom, slik som sola gav varme til stua mi og førte til at jeg må bruke mye mindre ved denne dagen enn på en overskyet dag for å holde det varmt. Hva jeg har vil holde og rekke lenger og slik er det når andre mennesker gir styrke til oss gjennom oppmuntringer og gode ord også, de få kreftene vi har, rekker lengre.

Og ikke bare det, alt ser jo mye lysere og bedre ut når sola skinner, og når vi møtes med omsorg så skinner det litt sol inn i våre hjerter og tanker og gjør at alt kjennes ikke så mørkt, tungt og kaldt ut. Er det noen du kan dele litt lys og varme med i dag og dagene foran? Kanskje kjenner du noen som trenger en oppmuntring og noen gode ord?

Som epler av gull i et smykke av sølv er ord som blir talt i rette tid. (ordspr. 25;11)

4 tanker om “Del ord som varmer

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s