Er falsk trøst god trøst?

Jeg skal ærlig innrømme at dette er et innlegg jeg egentlig ikke hadde helt lyst til å skrive. Det verset som begynte å jobbe i meg under dagens lesing fikk meg til å tenke at nå er det sikkert noen som vil rulle med øynene og tenke at nå er hun på’n igjen… Alltid det derre preiket om å ta tak i falsk lære, å avdekke det som ikke er bibelsk og å være pirkete, hvorfor kan hun ikke bare tie og la det seile under radaren? Alt er jo mye bedre hvis vi ikke gjør det, slike ting skaper bare konflikt og uro.

Det er dessverre stor motvilje i dag mot å ta tak i og gå imot lære som ikke er bibelsk. Prøver man seg på å si noe imot forkynnelsen til kjente mennesker så er det ikke uvanlig at «du skal ikke dømme», «ikke rør Herrens salvede», se på resultatene og annet kommer. Det er ikke populært å gå imot de populære . Men fordi om de er godt kjent betyr ikke det at de forkynner et bibelsk budskap, selv om de nevner Gud og Jesus mellom selvskryt og halvsannheter.

Det forkynnes ofte om en falsk fred og en falsk trøst. Vi får høre at det er ikke så farlig fordi Jesu tok alt på korset og nåden gjelder. Vi kan selvsagt stole på Gud for gull og grønne skoger- og helse til å springe i skogen (jada, jeg setter det på spissen). Vi er sååå verdifulle at synd er ikke så farlig, fordi Gud elsker oss jo sååå mye og nåden dekker alt. Vel, den gjør ikke det. Den dekker ikke stolthet, egenrådighet, selvskryt og mennesketanker. Den trøst som gis er ofte like vaklende som freden er falsk, trøsten virker tilsynelatende når den høres, men når motgangen treffer har den liten nytte. Det hørtes bra ut, men det var ikke mat som gav styrke for stormvær.

En falsk trøst som sier at alt skal bli bra og at du skal gå sterk og seirende ut av alt. Ordene høres fine ut og på en måte er de sanne, hvis det menes at troen skal styrkes og at vi skal oppleve nærhet til Gud slik at vi i Ham står sterkt og modnes, så er det riktig, men det er ikke det det snakkes om, det snakkes om fra et rent menneskelig perspektiv. Du skal ha fremgang i jobb, samfunn, tjeneste og økonomi, ikke i fred, glede og kraft i Ånden. Du skal lykkes med dine planer og drømmer, ikke at Guds plan skal lykkes i ditt liv. Menneskepregede tanker og ord, og ofte kommer de fra mennesker som setter seg selv høyere, ja mange etasjer høyere, enn andre troende- for det er de som har forstått det, ikke vi andre.

Vi må snakke mot disse tingene. Ikke for å ta menneskene som deler slikt, men for å bevare Guds evangelium rent. Vi kan ikke tie for å bevare en falsk fred, vi må snakke opp. Det er ikke de som viser til helheten av Guds ord som skaper konflikt og uro, det kommer gjennom de mennesker som forkynner ensidige og halvsanne budskap. Hvorfor er det så viktig å ta tak i det? Fordi; hvis vi lar det få være blant oss vil det ødelegge mye for mange. Det vil forsure et miljø som kanskje var godt, det vil skape tapere og vinnere, det forvrenger korsets mening og kraft, det vil skape motsetninger og konflikter og det vil rive i stykker den enhet som eksisterte. For å ta en sammenligning flere vil forstå: Trollet sprekker ikke før det utsettes for lys. Vi må la lyset avsløre det falske slik at vi kan bevare renheten og freden oss i mellom.

Vi må våge å stå opp mot budskap som ikke er bibelske, ikke fordi vi vet best og er bedre, men fordi vi elsker Gud og mennesker. Jeg skriver ikke slikt fordi jeg liker å peke finger mot andre, jeg gjør det fordi jeg elsker Gud og ønsker at mennesker skal møte og bli kjent med den sanne Gud. Jeg er rett og slett for glad i Gud, Guds Ord og mennesker til å tie, for: En falsk trøst er ingen trøst, likesom en falsk fred ikke er fred. Vi kan ikke kalle godt hva Gud sier er ondt. Vi må stå på Guds sannhet, også når det koster, for det er den sannheten som setter mennesker fri, ikke de fine ord som klør i ørene.

Litt surdeig gjennomsyrer hele deigen.

Gal.5,9

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s