De skjulte heltene

Blant tilhørerne var det en kvinne fra Tyatira som het Lydia. Hun handlet med purpurtøy og hørte til dem som dyrket Gud. Herren åpnet hennes hjerte så hun tok til seg det Paulus sa.  Sammen med alle i sitt hus ble hun døpt, og hun ba oss: «Kom og bo i hjemmet mitt, så sant dere mener at jeg tror på Herren.» Og hun overtalte oss til det.

 Da de var ute av fengselet, gikk de hjem til Lydia. Her traff de søsknene og satte mot i dem. Så dro de videre. (Ap.gj.16:14-15+40)

Det er mange mennesker rundt oss som i trofasthet tjener Gud og mennesker år ut og år inn uten å få noe heder og ære, rosende omtale eller store ord. De er de skjulte heltene som gjør at andre kan vokse og blomstre i liv og tjeneste. De bærer andre fram til storhet, de hjelper de som falt tilbake på beina igjen, de leverer middag til nabokona uke ut og uke inn, de gir til misjon, de hjelper barn og barnebarn, de ber og de gråter, de tjener og serverer, de står på fra tidlig morgen til sen kveld.

Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for de skjulte, de stille, de usynlige og de som er svakere stilt. Ett enkelt eksempel er at når jeg ber for pastorer jeg blir minnet om, ber jeg ofte mer for den som står bak dem. Når jeg ser noen som står på og får virke i framgang, tenker jeg på den som er bak. Jeg vet det er mange forkynner- og pastorfruer som har ofret mer enn vi kan forestille oss. De har stelt hjemme og oppdradd barn, de har vært familiens støtte og lim, de har trofast tjent i bakgrunnen. Og for mange er det få gode ord og klemmer som kommer i retur…

Kjenner du noen skjulte helter som kunne trengt en klapp på skuldra eller en oppmerksomhet som sier at «du er sett og verdsatt»?

Kunne du tenke deg å være en av de skjulte heltene som i stillhet og ydmykhet hjelper andre på beina, hjelpe andre til å stå sterkt i tjenesten og/eller til å hjelpe andre til å skinne?

2 tanker om “De skjulte heltene

  1. Imponert over din evne til å skrive! Skal selv opp i eksamen (norsk) imorgen om helter! Denne teksten hjalp veldig! Takk!

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s