Det va’kke no’ greit likevel

Stol på Herren av hele ditt hjerte, støtt deg ikke til din egen innsikt! (Ordspr. 3:5)

Den ene av guttene er sur på den andre fordi han er syk. Det er urettferdig at broren kan være inne og kose seg med spilling og godteri, det er urettferdig at han kan være hjemme fra skolen igjen. Den som er sur har ikke vært syk og borte fra skolen på halvannet år og mine ord om at han er den heldige som er frisk, når ikke inn. Det er bare urettferdig og broren er dum.

Det varte til tirsdags morgen da han selv lå og spydde, da var det plutselig ikke kjekt å være syk, da forstod han hva jeg mente med at han var den heldige, for dette var ikke greit. Ikke orket han tanken på godteri (som han trodde broren pleide å stappe seg med når han var hjemme og syk), kroppen var i ulage, sliten var han i hele seg og det var vondt og ubehagelig. «Vær forsiktig med hva du ønsker deg, for du kan få det» fortalte jeg guttene at det er vanlig å si, og at det betyr at vi ikke alltid helt vet hva vi ønsker oss. De forstod det begge to, for den ene var syk nå og den andre var for ett par dager siden. Det som virket som greit fra utsiden, var jo ikke det i det hele tatt.

Vi voksne ønsker oss også mange ting som egentlig ikke er bra for oss. Gud- i sin visdom og store kjærlighet- lar være å gi oss hva vi lyster og ordne ikke det vi spør om på den måten vi spurte om. Han vet bedre enn oss at det ikke er bra for oss, enten fordi det vil bringe smerte og fortvilelse inn i livene våres, eller fordi det kan føre oss inn i stolthet og overmot og med det bort fra den tette nærheten og avhengigheten med Gud.

Vi vet ikke alltid best, egentlig er det sjeldent vi vet hva som er bra for oss. Men vi kan stole på at Gud vet det og at hans ønske er håp, glede og fred for oss. Om Gud sier nei til noe, er det mest sannsynlig fordi vi ikke ville hatt godt av det.

Så er det de som ikke vil godta Guds stille hvisken om at dette er ikke til ditt beste, derfor kan du ikke ha det. De fortsetter å mase om det samme, de fortsetter å innrette livene og tankene etter hva de selv tror vil bringe lykke og suksess. Noen ganger må Gud la oss få en smak av det som glitrer for at vi skal skjønne at det ikke er gull. Da vil vi fort forstå at det smakte ikke like godt som det så ut, akkurat som den ene gutten fort fant ut da det var hodet hans som var over bøtta.

Vi gjør klokt å å lytte til Guds råd og ledelse da alltid han handler og leder oss etter hva som er best for oss. Stiller fornuften vår seg mellom hva vi tror er bra og Guds ledelse/ord/stille hvisken, burde valget være enkelt- eller?

2 tanker om “Det va’kke no’ greit likevel

 1. Enno eit innlegg med gode tankar i frå deg.
  Å lytte ettter Guds vilje (om Han er der i det heile), vite kva som er Hans vilje, kva som er bra for meg, ja det er ikkkje så enkelt det når lysta etter at det eine eller andre skal skje,få det utfall eg ynskjer, Det er som du skriv,vi innrettar livet etter eigne ynskjer og «stenger» for eventuelle tegn frå Gud Eg har visst mast min del..Det skal ikkje vere lett dette livet 🙂
  Ha ein god dag !
  Marieklem

  Liker

  • Livet er verken lett eller rettferdig, men Jesus er vår hjelp og vår rettferdighet!
   Gud bruker guttene og relasjonen/fellesskapet/samhandlingen oss tre i mellom til å lære meg mye, det er i stunder med dem to Gud har vist meg mest.

   Det er ikke alltid lett å vite hva Gud vil, men vi lærer å kjenne hans stemme bedre og bedre etter som tiden går. Det er heller ikke alltid lett å skille mellom egne ønsker og Guds ledelse, for det glitrer jo av enkelte dumme ting også. Jeg takker Gud for nåden og barmhjertigheten, hadde det ikke vært for det hadde det vært ute med meg, for jeg har bygget meg opp en stor tabbekvote over årene. (godt den slettes ut). Gud er både tålmodig og nådig med oss, mye mer enn vi selv er.

   Håper dagen din ble god, og må morgendagen bringe mange stunder med glede og gode opplevelser. Du er dyrebar og jeg er takknemlig for deg, du er til stor oppmuntring for meg. Takk kjære deg. Klem til du 🙂

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s