Ordet står fast for evig

“Gresset tørker bort, og blomstene visner, men ordet fra vår Gud står fast for evig.” (Jes.40.8)

“Himmel og jord skal forgå, men Mine Ord skal aldri forgå.” (Mark.13.31)

Gud er ikke menneske som vi er, Gud er Gud! Det er flere sider ved akkurat dette, men her nevner jeg bare noen korte momenter om hva det har for å si i forhold til det skrevne ord.

  • Gud sier ikke noe Han ikke mener, har Han sagt det så er det slik.
  • Gud gir ikke løfter uten å mene å oppfylle dem.
  • Han gir ikke løfter om gode ting for å smiske med oss og få oss på lag, men fordi Han elsker oss og vil i alle ting hjelpe oss og sørge for oss.
  • Han gir ikke gode løfter for å late som om Han bryr seg og vise seg fram for andre.
  • Han gir bare løfter Han vil gjennomføre. Har Gud lovet noe, vil Han holde det.

Gud forandrer ikke på sitt Ord etter dagsform og humør slik vi kan gjøre. Gud er uforanderlig og vi kan stole på at Han alltid er den samme. Uansett hvor vi feiler eller hva vi feiler med, er Gud nådig og kjærlig. Han vil fortsatt holde sitt Ord til oss, Han vil ikke holde tilbake det som er lovet, men vi kan selv stenge for det ved å ikke ville omvende oss og ved å ikke ville gå Guds vei. Men da er det vi, og ikke Gud, som “svikter”

Gud er over alt og alle og er den som har kontrollen. Det betyr også at gir Gud ett løfte så kan det stoles på uansett hva som skjer eller hva som kommer inn av omstendigheter i livene våre. Ingen av disse ting vil stoppe Gud fra å la Sitt Ord bli virkelighet. Det finnes ingen omstendigheter som er umulige for Gud. Det finnes heller ikke mennesker som er for langt nede til at Gud kan løfte dem opp av graven, ei heller mennesker som er for ødelagt til at Gud kan hjelpe og lege dem. Gud kan gjenopprette og istandsette alle mennesker til Hans ære og andres gagn.

Ordet gjelder alle Guds barn, det er ikke forskjellsbehandling hos Gud. Det er ikke slik at en pastor automatisk blir mer velsignet enn en husmor eller at en omreisende evangelist får oppfylt flere av løftene enn en industriarbeider gjør. Ei heller er det forskjell mellom ung og gammel, menn og kvinner, gift eller ugift og selvsagt spiller heller ikke språk, hudfarge, nasjonalitet, rase, utdanningsnivå eller slike ting inn i bildet. Gud har gitt sine løfter til alle sine og alle Hans vil se dem komme til live hvis de lever etter Guds ord om ett gudfryktig og overgitt liv.

Altså: Guds Ord står fast for evig og det gjelder alle Hans. Gud gjør ikke forskjell på mennesker og det er heller ingen ting som er umulig for Gud, så våre ødelagte liv eller umulige omstendigheter stopper ikke Gud fra å la sitt ord, sine løfter, bli virkelighet i våre liv. Har Gud sagt det, så er det sånn!!! Men vet du hva Gud har sagt? Kjenner du Guds Ord?

Kjære Gud, takk for at ditt ord står fast for evig og at uansett hva som skjer kan jeg stole på at det vil bli virkelighet. Mine omstendigheter vil aldri stoppe ditt ord fra å være levende og virkekraftig i mitt liv, det vil alltid gjøre det det er sendt for. Styrk troen og tilliten til Deg og Ditt Ord i mitt hjerte! I Jesu Navn, Amen

for evig og alltid ditt ord står fast
dine løfter ei blekes av tidens tann
i tillit til  løftet mitt hjerte stilner
for Du, min klippe og festning er

(Første gang postet mars 2010 på med Gud i hverdagen)

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s