Ikke bare fortell Gud om utfordringene

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.
(Matt. 11:28)

For noen uker siden stod jeg og hørte på ei dame som var en smule frustrert og forvirret. Hun sto foran en stor avgjørelse og klarte ikke helt å finne ut hva som var riktig valg. Uansett hva hun valgte ville det få stor betydning for fremtiden og derfor var det viktig for henne å velge rett. Men hvordan vite hva som er riktig når begge alternativene hadde både positive og negative sider ved seg?

Jeg vet at hun er ei dame som ber, så derfor føler jeg meg litt rar når jeg sier: «Jeg regner jo med du har bedt om det? Og ikke bare snakket med Gud om det». Jeg ser at ordene går inn og vet da at hun har tenkt mye, snakket litt med Gud, men egentlig ikke spurt Gud om hva som er riktig valg å ta.

Og jeg er ikke bedre, forrige uke var det noen ting som ikke var helt enkle og greie å forholde seg til og jeg gikk og snakket med Gud om det. Eller, kanskje det er mer riktig å si at jeg fortalte Gud om hva som stod på. Og da kommer det: «Ikke bare fortell meg om problemene Cecilie…» og jeg vet hva jeg må gjøre. Det er bra at jeg snakker med Gud om det som er vanskelig, men det er også viktig at jeg bestemmer meg for å legge byrdene over på Jesus og be om hans hjelp til å stå støtt, ta gode valg og leve godt. Jeg må velge å la Jesus bære byrdene mine og jeg må velge å stole på hans hjelp, nåde og styrke.

Dagen etter at jeg hadde spurt hu dama om hun hadde bedt over det kom det en melding om at hun hadde tatt et valg, og denne gangen hadde hun helt ro for at det var det riktige valget. Da hun valgte å be Gud om hjelp og visdom, klarnet tankene og hun kunne ta et valg som hun har fred for. Det er i det synlige- og med menneskelig forstand- ikke det beste valget, men både hun og jeg vet at Gud har kontrollen og han vet mer enn vi gjør- så derfor er det det riktige valget.

Ikke bare fortell Gud om smerten, utfordringene og byrdene dine, velg å legg dem på han. Gi det over til Gud, han er sterk nok til å bære alt og han vil hjelpe deg igjennom.

3 tanker om “Ikke bare fortell Gud om utfordringene

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s