å bli lest av Bibelen

La meg følge dine forskrifter med helt hjerte så jeg ikke blir til skamme.
Jeg glemmer aldri dine påbud, ved dem gir du meg liv.
Jeg viker ikke fra dine lover, for du veileder meg.
Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti.

(Sal. 119: 80, 93, 102, 105)

Julaften i fjor satte jeg i ett lite rop da jeg fikk den ene pakka i hånda. Med et stort smil sier jeg entusiastisk «Jeg har fått den nye Bibelen!» og jeg er bare så glad! Så smiler jeg og sier «jeg burde kanskje åpne pakka og se om det er det!». Og gleden blir ikke mindre når jeg åpner og ser at jeg hadde rett, jeg hadde fått den nye Bibelen. Den ble holdt på og luktet på flere ganger i løpet ukene som kom. Det er noe spesielt med å bla i en ny bibel og kjenne ny-lukta som sitter i.

Den er ikke blitt så mye lest i som jeg ønsket, det er fordi formen ikke har tillat særlig lesing det siste året/halvannet, men noen brev og endel andre steder er jeg kommet gjennom. Men det viktigste er ikke at jeg leser masse, det viktigste er at jeg får tatt til meg litt av Guds Ord og lar det virke i meg. Viktigere enn at jeg leser Bibelen, er det at jeg lar Bibelen få lese meg.

Lar jeg Guds Ord få forme mine tanker, holdninger og mitt liv i det lange løp? Eller håper jeg kun å finne litt småsnacks som kan ta meg gjennom den enkelte dag og den enkelte utfordring? Det siste er også viktig, men vi kan ikke bygge troslivet på ett plukk her og ett plukk der, vi trenger hele Guds Ord og vi trenger å la Ordet få lyse på oss, vurdere oss og forme oss.

Hva med deg? Bare leser du Bibelen eller lar du også Bibelen lese deg?

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s