1. søndag i advent

Nå tenner vi det første lys,
alene må det stå.
Vi venter på det lille barn,
som i en krybbe lå.

Advent kommer fra det latinske ordet ”adventus” som betyr ”komme”. Ordet sikter til Herrens komme og advent er både en ventetid og forberedelsestid for julehøytiden. Tidligere var advent preget av måtehold, det var bl.a. en vanlig fastetid innen ulike kirker, mens vi i dag ser at det er årets største fråtsetid. I dag er advent fylt opp med et jag, forbruk og fråtsing uten like. Bare tenk på all handlingen som er, vi må til og med ha åpent på søndager for at folk skal få handlet alt de tror de må. Vi har julebord på rekke og rad som svømmer over av det den ene godsaken etter den andre og mange skal unne seg ikke bare litt mer enn vanlig, men mye mer. Vi har et styr uten like for å rekke ett lass arrangementer, egne forberedelser og alt vi føler må til. Forberedelsene er flyttet fra det indre, fra å rense hjerte og liv og det å rette blikket på Jesus, til å polere et blankt og fint ytre og mette egne behov. Tragisk, eller hva?

Med håp og forventning går vi inn i en tid
der hus og hjem skal settes i stand
Et blankpusset ytre er kjekt å ha
men vi må ikke glemme vårt hjertets stand

Kom Herre Jesus,kom
kom og lys opp i mitt hjerte
Vis meg hva som må gå og hva som kan bli
la ditt lys stråle fram i hjerte og liv

Da du kom som et lite barn
var det mange som ikke var klare
Hjelp meg å være beredt
og med håp og forventning se fram

Desember kommer til å bli fyllt med en blanding av nye og tidligere postet innlegg om advent- og jul. Vi skal feire at Jesus kom til jorden, men det er også en påminnelse om at han vil komme igjen. Som husene trenger å settes i stand for å feire Jesu fødsel, trenger hjertene å forberedes og settes i stand for hans gjenkomst, noe jeg håper innleggene vil reflektere og oppmuntre til.  Ønsker alle ei riktig god og velsignet førjulstid.

En tanke om “1. søndag i advent

  1. Ei retteleggod adventstid til deg også. 1 ste søndag i advent kom med storm på desse kantar, skikkeleg vèr som rensar rusk. Ventetida, lat vi håpe den blir ei tid som ruskar vårt indre også, som du så fint minner oss på.
    Eg har barnebarn på overnattingsbesøk. Stille morgon. No snart ut i blåsten og på familiegudstjeneste.
    Ha ein finfin søndag i heimen.
    Marieklem

    Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s