Slutt å prøve å ta deg sammen

Det er en ting jeg kjenner uroer meg litt når jeg tenker over typen innlegg jeg poster, jeg er bekymret for at noen skal oppfatte det som at jeg mener de må ta seg sammen og gjøre mer selv.

Ofte opplever jeg at Gud gir meg innlegg som jeg kaller: Oppfordre folk til å leve overgitte liv, men jeg tenker at enkelte kan oppleve det som at jeg sier: Du må ta deg sammen og gjøre mer selv.

Jeg ser klart at Gud sier i sitt ord at vi skal gjøre godt og leve overgitt, men jeg ser også at han sier at i oss selv er det umulig. Her er mitt dilemma: Klarer jeg å vise denne siden gjennom hva jeg skriver? Klarer jeg å si at du skal slutte å prøve selv og heller leve og handle i tro og tillit til at det er Gud som skal gjøre verket?

Det er umulig å i egen styrke leve et kraftfullt kristenliv, det er bare Gud som kan fikse den delen, men samtidig er det vårt ansvar å vandre i lydighet mot Guds ord. Det er ikke mulig for mennesker å selv frembringe noe av evig verdi, men klarer vi å forstå at Gud er den som virker i og gjennom oss, er det også frihet til å faktisk ikke klare alt selv.

Så når jeg sier at vi må leve overgitt Gud, vandre i tillit og lydighet, så vit at jeg også mener: Slutt å prøve å ta deg sammen. Gud er den som må forandre oss fra innsiden og ut, Gud er den som må gi oss kraft til å leve gudfryktige liv, Gud er den som må virke i oss og gjennom oss. Vi vil aldri klare å ta det gamle mennesket i nakken og riste varig endring inn i det, vi må slippe Gud til og la Ham forvandle oss på innsiden (når det nye mennesket får bli sterkere og sterkere vil det mer og mer kontroll over og kvelertak på det gamle), det igjen vil føre til en forandret innstilling, holdning og livsførsel.

Men dere skal få kraft når Den hellige ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ende.» (Ap.gj. 1:8)

2 tanker om “Slutt å prøve å ta deg sammen

 1. Jeg følte du inviterte til en kommentar her :-).
  Det du skriver her er noe vi kanskje aldri kan få gjentatt ofte nok: A leve overgitte liv er ikke det samme som å ta seg sammen! Dine daglige andaktsord er ikke bare «snille» og koselige, men ofte svært ransakende og direkte ord til å grunne på videre. Ikke slutt med det, det er det som føder og gir liv!

  Ønsker deg en god dag og god helg! 🙂

  Liker

  • Var nok en blanding av invitasjon til å gi uttrykk for egen mening og mat til ettertanke om hvordan man selv tenker om dette viktige «temaet» 😉

   Jeg kommer til å fortsette i samme spor, dvs etter som jeg kjenner meg ledet. 🙂
   Samtidig tenker jeg at det er ikke dumt å en gang inni mellom ta opp dette temaet, for som du sier så bra: Å leve overgitte liv er ikke det samme som å ta seg sammen. Det er utrolig viktig at vi poengterer dette og viser forskjellen mellom å vandre i tillit til Guds kraft og virke og det å streve i egen kraft.

   Guds fred og velsignelse 🙂

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s