Gud ser deg i dine prøvelser

Jeg vil juble av glede over din godhet, for du har sett min nød, du kjenner min trengsel. (Sal. 31:8)

Hva er det som gjør kong David sine salmer så populære? I århundre, ja tusener, har mennesker funnet styrke, håp og mot i dem. Kan det være fordi David er ærlig om livets realiteter? Han prøver ikke å dekke over vanskeligheter og egen tilkortkommenhet, det kommer ut som det er. Har han feilet så skriver han så, er han i trøbbel, så sier han så. Er han overveldet og motløs, ja så sier han det også. Kanskje er det denne ektheten som trekker oss til salmene? Ja den, sammen med det sterke og klare vitnesbyrdet om Guds trofasthet. For det leser vi også mye om. At Gud er trofast og nådig, han ser våre prøvelser og vår smerte og det rører ved hans hjerte. Gud er en tilstedeværende og nær Gud, selv om det til tider- pga egen synd og sterk motgang- kan føles ut som om han er langt borte.

I dagens vers leser vi det forunderlige og store at Gud ser våre prøvelser og vår smerte. Gud skjermer seg ikke fra de onde dagene vi opplever, men han ser dem og vår smerte når fram ham. Han som kjenner oss bedre enn vi kjenner oss selv, kjenner også vår trengsel og vår smerte.

Uansett hva slags prøvelser og harde tider du måtte stå i akkurat nå, skal du vite at Gud kjenner din kamp og smerte. Han er ikke på avstand selv om det kan føles slik ut. Og du skal vite at den Gud som selv er godt kjent med smerte, er der sammen med deg og vil gi deg den styrke, fred, visdom og kraft du trenger for å stå støtt i denne tid. Gud vil ikke bare peke ut hvilken vei du skal gå for å komme ut av prøvelsene, han vil være der tett ved din side og gå veien ut sammen med deg. Holder du deg nær Herren vil du oppleve hans trofaste kjærlighet og hjelp også i denne tid, og litt senere kan du si som David sa i verset etter det vi startet med:

Du ga meg ikke over i fiendens hånd, men førte meg ut i åpent land. (Sal. 31.9)

9 tanker om “Gud ser deg i dine prøvelser

 1. Tusen takk, dette var godt å lese, har ME og følt meg langt nede i det siste og lese dette var til hjelp og veldig veldig fint

  Liker

  • Hei Karianne!
   Trist å lese at også du sliter med ME, jeg tror det må være en av de verste sykdommer man kan få… jeg opplever det hvertfall som slitsomt å hele tiden må forholde meg til at kropp og hode ikke vil hva jeg vil… og også den manglende forståelse og støtte man møter fra så mange kanter…
   Men en ting er sikkert, Gud er trofast mot oss og alt han gjør har en hensikt som er til hans ære, vårt beste og andres frelse. Det føles ikke slik ut alltid, men vi får mange ganger daglig velge å stole på Guds ord og løfter i stede for egne følelser og kroppens smerteskrik.

   Ville bare si at jeg forstår at du ar det tøft, og også en liten påminnelse om at Gud ser deg og din situasjon, du er dyrebar for ham.
   Kjempeklem fra en (ME)lidende medsøster

   Liker

 2. Tilbaketråkk: Året som gikk på bloggen | Ett ord for dagen

 3. Tilbaketråkk: … og det ble morgen | Ett ord for dagen

  • Heisann,
   kommentaren jeg la inn tidligere kom visst ikke gjennom.
   Skrev at jeg kom i hu et bibelvers da jeg leste kommentaren din på ny, her er det:

   Jeg fant dine ord og spiste dem, dine ord ble til fryd for meg og til glede for mitt hjerte. For ditt navn er nevnt over meg, Herre, hærskarenes Gud. (Jer. 15:16)

   Liker

 4. Velkomen tilbake her Cecilie. Du må ta vare på deg sjølv no, ta det i små steg.
  Det er godt å vite at Han ser våra prøvelsar. Det som kan vere vanskeleg å forstå, for meg og eg vil tru andre også, er at prøvelsane av og til vedvarer til tross for håp, tru, ynskjer og bønn.
  Det er nok då trua vert sett på prøve. Midt i tvilen kan ein kvile i ei tru som likevel bær.

  Ha ein finfin dag.
  Her kjem ein klem med solstrålane som gir livgivande varme til små vårtegn 🙂

  Liker

  • Jeg kommer til å ta det i små steg og veldig gradvis. 🙂

   Jeg tror det er mange av oss som skulle ønske Gud hadde lovet himmel på jord og ikke «bare» at han vil være med å hjelpe, utfri, styrke og bevare oss mens vi er her (vi ønsker hele himmelen og ikke bare at himmelriket er kommet nær). Vi ønsker alt det vonde bort og det kan tidvis være vanskelig å akseptere at det faktisk er slik denne verden er fordi den er under det onde. Men vi må aldri glemme at Gud er skaper og opprettholder av alt og at Han er mektig til å hjelpe, utfri og bevare oss.
   Troen trenger å bli prøvd, slipt og renset så den blir dypere grunnfestet i tillit til Gud og hans ord. Jeg merker det er godt å utfordres inni mellom, for da bevares jeg i avhengigheten til Gud, det er lettere å «skli bort» i gode stunder enn i prøvende stunder (hvertfall for meg).

   Ønsker deg også en finfin dag!
   Kjempeklem til skjønne deg! 🙂

   Liker

 5. Heisann!
  Jeg begynner forsiktig igjen med et par innlegg i uka, så må jeg bare ta det derfra og se når det er krefter og muligheter til å øke gradvis til alle hverdager.
  Ønsker alle en velsigna og god vår. Guds fred!

  Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s