Anerkjenn andre!

Jeg fikk meg ett par slag i ansiktet her om dagen, vel,egentlig var de slag i hjertet. De fortalte meg at jeg ikke dugde til all verdens og at jeg bare kunne sitte der alene på tua. Heldigvis for meg kom det også ett par gode oppmuntringer den dagen. Jeg fikk skryt som tok noe av brodden av det såre.

Det er så lett å kommentere hva vi synes ikke er bra, godt nok, riktig og annet. Men hvorfor er det så vanskelig å si hva som er bra?

Bibelen oppfordrer oss stadig til å si gode ord, til å oppmuntre hverandre, til å styrke hverandre. Som kristne burde vi derfor være ekstra påpasselige med hvilke ord vi bruker, våre ord viser hva vi lar råde i hjertet. Vi kan enten rive ned eller bygge opp, og vi er ikke kalt til å rive ned mennesker.

Det er enkelte mennesker som har en spesiell gave i å se og anerkjenne både mennesker og det gode. Det er en uvanlig blanding av godhet og oppmuntring i dem og de gjør at man føler seg vel, får nytt mot og blir takknemlig. De har en nådegave fra Herren og virker på en spesiell måte i oppmuntring. Vi er ikke alle slik og heller har ikke alle den nådegaven, men selv om enkelte er «mestere» i dette, betyr det ikke at vi andre slipper unna. Vi skal alle oppmuntre og anerkjenne, vi skal alle bygge opp, vi skal alle gi støtte og omsorg.

Bruk ordene dine med omhu, du kan ikke ta dem tilbake.

Men vi som hører dagen til, skal være edru, kledd med tro og kjærlighet som brynje og med håpet om frelse som hjelm.  For Gud har ikke bestemt oss til vrede, men til å vinne frelse ved vår Herre Jesus Kristus. Han døde for oss for at vi skal leve sammen med ham enten vi våker eller sover. Derfor må dere oppmuntre og oppbygge hverandre, som dere også gjør. (1. Tess. 5:8-11)

4 tanker om “Anerkjenn andre!

 1. å ja, det er så lett å la vere å seie gode ting, så lett å peike på det som ikkje fungerar. godt å bli minna på orda dine,
  marieklem

  Liker

  • Hadde en prat med en av guttene for fem minutter siden om at det vi sår vil vi også høste, og at det gjelder på alle områder i livet. Hva tror han skjer i hjerte og tanker hvis han hører mye tullete og stygt prat? (er noen youtubvideoer han synes er gøye der ett par ungdommer lager tøv, men de snakker ikke helt pent alltid). Og det gjelder jo i forhold til andre mennesker også. Sår vi kritikk inn i deres liv, får vi ikke roser og oppmuntring tilbake…

   Jeg kjenner jeg trenger påminnelsen ganske ofte, for det er så mye enklere å kommentere negativt…

   Liker

 2. Ønsker alle en velsignet god dag! Takk for påminnelsen i teksten! Jeg tenker på alle de jeg har møtt med Guds smil, hvor mye glede de gir.
  Guds fred til Cecilie og barna og alle som leser.

  Liker

 3. Og om vi ikke finner så mye annet å si kan vi i alle fall ønske hverandre en velsignet god dag! 🙂

  Takk for alle de gode andaktsordene du trofast deler på bloggene dine, Cecilie! Du sår ut og det skal ikke vende tomt tilbake.

  Ønsker alle Guds fred og en velsignet god dag!

  Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s