Jeg sliter…

Det er kanskje ikke de ordene vi hører oftest fra talerstolen? Ei heller fra hverandre…

Av en eller annen merkelig grunn (oftest kalt stolthet) så er vi dårlige til å innrømme vår egen sårbarhet overfor hverandre. Vi vil liksom bevare en pen fasade og opprettholde inntrykket av at vi klarer, men inni oss vet vi bedre. Men vi våger ikke si det som det er, for hva vil da de andre tro om meg? Hva vil menigheten tro om meg?

Jeg sliter for tiden. Og jeg skulle ønske jeg møtte på noen som ærlig og åpent innrømmet det samme. Det er så slitsomt med mennesker som alltid gir uttrykk for at de klarer det meste, hvertfall når jeg føler jeg klarer lite.

Når jeg tenker på tiden som ligger foran er det med gru, jeg ser ikke lyst på hva som kommer. Flere ganger kan tårene trille bare jeg tenker på det, for jeg vet hvor jeg står og er i dag, jeg vet at i meg selv kan jeg ikke klare hva som kanskje vil møte meg. Og jeg vet at hadde jeg måtte gå veien videre alene, ville jeg knekt totalt. Jeg føler jeg holder på å knekke, men jeg vet at jeg vil ikke bryte sammen. Ikke fordi jeg har en styrke i meg selv som vil springe frem i rette tid, men fordi jeg er Guds jente og i Kristus makter jeg alt. Jeg makter ikke møte fremtiden alene, men jeg vet at Gud er sterk nok til å bære meg.

Jeg ber om å bli fridd fra hva jeg aner kommer der fremme og også at hvis ikke jeg blir løftet ut av utfordringene- at Gud sender noen til meg som blir nære og nådige medhjelpere-og vandrere, samtidig som jeg klynger meg til Guds løfter. Det er spesielt to vers som jeg har tenkt mye på de siste ukene og det ene er i Jesaja 42:3a

Han bryter ikke et knekket siv og slukker ikke en rykende veke.

Vi trenger ikke late som om at vi er så innmari sterke og flinke, vi er ikke. Joda, det er store deler av livet der ting er ganske greit, men vi møter også tider der ting absolutt ikke er greit- og det trenger vi å dele med hverandre.

Å avsløre egen sårbarhet er ikke tegn på svakhet, det er ærlighet som åpner opp for å motta hjelp, støtte og nåde- og det er også ord som virker forløsende inn i livet til andre som sliter: tenk, det er ikke bare meg som føler det slik.

Vi kan- og skal- ikke springe rundt å fortelle dette til alle vi møter (en del vil ikke forstå eller respektere de ordene), men i fellesskapet med våre kristne trossøsken så bør det være rom for dette, tross alt- vi er alle frelst fordi vi innså at vi klarer ikke alene og at vi trenger Guds hjelp og nåde. Og om andre ikke er modige og tøffe nok til å si det som det er, kanskje skulle vi være førstemann ut?

Vær med og hjelp de hellige som lider nød, og legg vinn på gjestfrihet.
Gled dere med de glade og gråt med dem som gråter.
Rom. 12:13,15

PS! Dette innlegget er skrevet for ett par år siden, men da jeg kom over det fant jeg ut at det var skrevet for nå. Må Guds fred fylle deres hjerter og hans visdom lede deres skritt. Amen

10 tanker om “Jeg sliter…

 1. Takk cecilie: Dette var ord som traff meg rette i hjerte. Ord som jeg har tenkt mye på. I tunge tider er det godt at vi har en far i Himmelen og gå til. Uten hans kraft og styrke hadde jeg ikke levd i dag. Bibelen er full av løfter om at han er med oss alle dager inn til verdens ende

  Liker

  • Takk til deg Evelyn Gunn for at du tok tid til å legge igjen noen ord.
   Blir så takknemlig og rørt hver gang jeg hører at noen finner hjelp av et eller annet slag av ordene som deles.

   Må Guds styrke, kraft og fred bli deg rikelig til del!
   DU er dyrebar! Varm klem

   Liker

 2. Atter en gang: Tusen hjertelig takk for ord som gang på gang treffes min ånd og mitt liv🍎!! «Han lytter når den nakne ber🙏, han forakter ikke deres bønn!» Salme 102.18.
  Takknemlig oppmuntringklem fra Hege

  Liker

  • Skjønneste Hege!
   Så godt å se noen ord fra deg igjen, har deg i hjertet vet du og ber for deg når du kommer opp i tankene. Gud er alltid trofast mot oss, men det er tider der vi må velge å tro hans løfter til oss på tross av alt som raser i oss og rundt oss… det er tungt, men holder vi ut viser han seg alltid god og barmhjertig mot oss. Må Guds fred synke dypt ned i ditt hjerte og sinn og må du erfare at du er båret av evige armer. Varm klem til herlige du ❤

   Liker

 3. Akkurat de følelser jeg går høsten i møte med. Fatter ikke hvordan det skal gå, hvordan er det mulig at så mye kan rote seg til samtidig?! Hadde jeg ikke hatt Jesus, ja da hadde det sett mørkt ut. Jeg må bli flinkere til å feste blikket på Ham, og ikke la det flakke omkring. Takk for gode ord og viktige påminnelser. Måtte Gud gi deg mot og trygghet i alt du står overfor. God bless, Pam

  Liker

  • En varm og veldig lang klem til deg ❤
   Jeg vet det er så innmari tungt og vondt og være på det stedet… Innlegget ble skrevet for to år siden og jeg måtte bruke litt tid på å huske hva som egentlig pågikk da, men hva som jeg ble sittende og smile over var takknemlighet for Guds godhet og trofasthet. For, det ble skrevet for to år siden, og jeg sitter her fortsatt 🙂
   Du er dyrebar kjære Pam, både i Guds og menneskers øyne.

   Liker

 4. Kjære Cecilie ! Ja, det er mye en kunne skrive etter å ha lest dette. Det som kommer opp i mitt hjerte, er misjonsbefalingen i Mat 28 vers 20 og da siste linjen. «Og se, jeg er med dere alle dager, inntil verdens ende.» Kjære, Kjære Cecilie. Vi får bare sette vår lit til at når Jesus uttalte disse ord. Så har han makt til å stå bak det. Bjørn

  Liker

  • Jeg tenker at noen ganger prøver vi å si for mye, i stede for å bare si «at jeg skjønner det er vanskelig og jeg er her» (hadde faktisk tenkt å skrive et innlegg om det snart).
   Som skrevet i en annen svarkommentar. innlegget er to år gammelt, men postet først nå, bare det er et stort vitnesbyrd om at Jesus er med alle slags dager og at vi kan stole på Guds nåde og trofasthet!
   Velsigna dag og helg til deg, broder Bjørn!

   Liker

  • Og må du Randi oppleve at Guds beskyttelse er om deg og at hans forsørgelse dekker alle dine behov, at hans kjærlighet fyller deg og at hans nåde tar deg igjennom, må Guds styre, kraft og visdom bli deg rikelig til del og må du få noen gode himmelsendte klemmer og styrkende ord. DU er dyrebar!

   og du, takk for at du la igjen noen ord. Klem

   Liker

Din tur og plass til å dele tanker og ord

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s